De Behandelingen

De behandelingen die in de behandelpraktijk uitgevoerd worden zijn: acupunctuur; moxeren; (vuur) cuppen en het geven van voedingsadvies. Ook kunnen kruiden voorgeschreven worden, die in samenwerking met de acupunctuur het gewenste resultaat zullen versnellen.

Voor alle behandelingen geldt dat het behandelplan opgesteld wordt na een uitvoerig intake gesprek waarin allerlei aspecten van je gezondheid besproken worden. Aan de hand van dit gesprek wordt vastgesteld waar de mogelijke oorsprong van de klachten ligt. Hierna zal de behandeling gestart worden.

Bij acupunctuur wordt geprikt op meridiaanpunten, danwel pijnpunten met behulp van zeer dunne  naalden (in mijn praktijk doorgaans 0,16 mm).

Aangezien ieder mens verschillend is, zal de behandelmethode en de behandelperiode van persoon tot persoon verschillen. Ieder mens reageert op zijn of haar eigen wijze op een behandeling. De ervaring leert dat er doorgaans na één a twee behandelingen al enig effect te merken is. Voor een langdurige of blijvende verbetering zijn meerdere behandelingen nodig. De frequentie van de behandeling zal in de loop van de tijd afnemen.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan contact met mij op.